• Phone: +49 115-770-946-589
  • Aachen, Germany
  • Email: assistance.kh@gmail.com
Blog

Zbuloni universitetet më të mira në Gjermani të vitit 2023 nga të dhënat e “Times Higher Education’s World University Rankings”

Gjermania është një destinacion shumë tërheqës për studentët nga e gjithë bota. Standardet e shkëlqyera akademike, ekonomia dhe zhvillimet e mëdha në inxhinieri janë vetëm disa nga arsyet pse universitetet gjermane duhet të jenë në listën tuaj të zgjedhjeve jashtë vendit. Studentët ndërkombëtarë në Gjermani trajtohen si të barabartë dhe përfitojnë nga politika e të...

Blog

Skema e re biletave të trenit në Gjermani

Abonimi mujor prej 49 eurosh për autobusë dhe trena në transportin lokal dhe rajonal në Gjermani, është risia e fundit, e cila mund të përdoret nga muaji maj, është pasardhëse e biletës 9 euro që ishte në dispozicion për tre muaj verën e kaluar. Synon të bëjë transportin publik rajonal dhe lokal më të përballueshëm...

Blog

Ausbildung në Gjermani: Çfarë duhet të dini?

Gjermania është e njohur për sistemin e saj të shkëlqyer arsimor, dhe kjo është sigurisht e vërtetë edhe kur bëhet fjalë për trajnimin profesional (i njohur gjerësisht si Ausbildung ose duale Ausbildung). Por çfarë duhet të dini përpara se të filloni një Ausbildung? Ja disa fakte: Kurrikula e Ausbildung është shumë e vlerësuar dhe e...

Blog

Sa kushton të jesh student në Gjermani?

Jo vetëm që mund të studioni falas në Gjermani, por është gjithashtu kostot mesatare të jetesës për studentët janë relativisht të ulta, variojnë nga 700 – 1000 euro/muaj, duke përfshirë edhe akomodimin. Qytetet më të mëdha si Berlin, Frankfurt ose Dusseldorf – kostot totale të jetesës prej 900 – 1500 EUR/muaj ndërkohë që në qytetet...