• Phone: +49 115-770-946-589
 • Aachen, Germany
 • Email: assistance.kh@gmail.com
ezgif.com-webp-to-jpg-1.jpg

Zbuloni universitetet më të mira në Gjermani të vitit 2023 nga të dhënat e “Times Higher Education’s World University Rankings”

 • admin
 • May 2, 2023
 • Blog

Gjermania është një destinacion shumë tërheqës për studentët nga e gjithë bota. Standardet e shkëlqyera akademike, ekonomia dhe zhvillimet e mëdha në inxhinieri janë vetëm disa nga arsyet pse universitetet gjermane duhet të jenë në listën tuaj të zgjedhjeve jashtë vendit. Studentët ndërkombëtarë në Gjermani trajtohen si të barabartë dhe përfitojnë nga politika e të...

gloomy-metro-tunnel-view-with-moving-train-scaled.jpg

Skema e re biletave të trenit në Gjermani

 • Brunilda Tusha
 • April 27, 2023
 • Blog

Abonimi mujor prej 49 eurosh për autobusë dhe trena në transportin lokal dhe rajonal në Gjermani, është risia e fundit, e cila mund të përdoret nga muaji maj, është pasardhëse e biletës 9 euro që ishte në dispozicion për tre muaj verën e kaluar. Synon të bëjë transportin publik rajonal dhe lokal më të përballueshëm...

close-up-speaker-standing-front-audience-conference-room-1.jpg

Ausbildung në Gjermani: Çfarë duhet të dini?

 • Brunilda Tusha
 • March 23, 2023
 • Blog

Gjermania është e njohur për sistemin e saj të shkëlqyer arsimor, dhe kjo është sigurisht e vërtetë edhe kur bëhet fjalë për trajnimin profesional (i njohur gjerësisht si Ausbildung ose duale Ausbildung). Por çfarë duhet të dini përpara se të filloni një Ausbildung? Ja disa fakte: Kurrikula e Ausbildung është shumë e vlerësuar dhe e...