• Phone: +49 115-770-946-589
  • Aachen, Germany
  • Email: assistance.kh@gmail.com
Blog

Gjermania është një destinacion shumë tërheqës për studentët nga e gjithë bota. Standardet e shkëlqyera akademike, ekonomia dhe zhvillimet e mëdha në inxhinieri janë vetëm disa nga arsyet pse universitetet gjermane duhet të jenë në listën tuaj të zgjedhjeve jashtë vendit. Studentët ndërkombëtarë në Gjermani trajtohen si të barabartë dhe përfitojnë nga politika e të drejta sociale siç është se pothuajse në të gjitha universitetet publike nuk paguajnë tarifa. 

Gjermania gëzon një reputacion të jashtëzakonshëm për sektorin e saj të arsimit të lartë: ka më shumë se 400 universitete, dhe shumë prej tyre shënojnë lart në renditjen ndërkombëtare, ndër universitetet më të mira në botë. Dy pikat e nxehta të përsosmërisë akademike janë Mynihu (me Universitetin Ludwig Maximilians, LMU, dhe Universitetin Teknik të Mynihut, TUM) dhe Berlini (me HU, FU dhe TU). Por kjo është vetëm maja e ajsbergut, ka shumë më tepër institucione të klasit botëror në qytetet të tjera të vendit.

Më poshtë gjeni të listuara universitetet më të mira në Gjermani krahas vendit që mbajnë në rankimin botëror.

Germany Rank 2023  World University Rank 2023 University City/town
1  30 Technical University of Munich Munich
2  33 LMU Munich Munich
3  43 Heidelberg University Heidelberg
4  73 Charité – Universitätsmedizin Berlin Berlin
5  86 Humboldt University of Berlin Berlin
5  86 University of Tübingen Tübingen
7  89 University of Bonn Bonn
8  91 Free University of Berlin Berlin
9  99 RWTH Aachen University Aachen
10  113 University of Freiburg Freiburg